Vågar

Är det ingen som vågar kommentera  föreläningarna ?

Mitt i veckan

Ok så nu är vi nästan klar av denna vecka ja ialla fall jobbar dagarna.Imorgon är det ju fredag.
Jag har lagat mat i natt . Hela natten .Hehe jag har  även sovit hela natten.Hehe.
Jag kan flera saker på engång hehe. Kan någon göra om det ?? Så tala om det för mig. så talar jag om min hemlighet för er sedan.
Det har nu tinat bra  ute dessa dagar men jag väntar på mera snö. Det brukar alltid komma en vårsnöstorm  så man tappar hakan.

Så  har jag lyssnat på mycket intressant  föreläsning .En föreläsning som ger en insikt var världen är påväg .
 Jag vet att det är förmånga som är imot  mig som tycker att det är åt skogen  med vad jag tycker  och intreserar mig.Men det är ju ett fritt land eller hur.
Så jag delar  med mig av denna föreläsning och denna är även textad  men på engelska.De flesta kan ju engelska nu förtiden. Jag kunde inte mycket engelska när jag började lyssna på föreläsningar men jag fattar mer och mer vad de pratar om.Nu har jag turen att ha en mycket spesiell vän som är så fantastisk på att hjälpa mig att översätta.

Så jag delar med mig av föreläsningen . Mycket intresant.

Fortsättning följer


Världen är inte som den ser ut att vara


De är nu färdiga

Sockarna alltså.

Måndag.

Inatt har jag inte sovit så mycket så dagen kommer att vara seg.Jag hoppas att nattens sömntimmer att komma bättre  . Men så är det en ny vecka och jag börjar med att vara ledig.Jobbar imorgon istället.
Och jag har stickat så förbrilt på denna sock så jag har blivit yr i bollen . Ja de säger ju att det är inte bra för hjärtat att sticka förmycket. Men vad gör man när det är roligt och vill bli klar med den .
Dagens morgonväder är ja aa ...soloch målnigt. Men jag hoppas att det blir sol hela dagen idag.

Solen


njuter

God morgon god morgon

Så var det söndag morgon  det blir en vacker morgon  och jag hoppas att det blir så hela dagen.Norrland behöver sol.

Tur att jag är morgonpiggidag även om jag var uppe länge inatt för att vara jag.

Vist är det vackert när man är uppe tidigt och får vara med på solens strålar komma upp.
Ändå är jag en timme försenad . Tror jag, kanske bara en halvtimme bara. Jaja, kl var nog halvsex kanske eller fem när jag vaknade. Inställd  jobbar tid i min kropp att nu ska man upp.
Även om jag är ledig  vaknar jag offta och går upp då . Ja jag hinner ju med mycke  när man är uppe med tuppen.



Nr 1 Klar

Ja den första av två är klar nu. Måste bara fästa trådar . Har börjat på den andra. Men har huvudvärk idag så det kommer nog inte gå så fort idag. Huvudvärken kommer nog av att jag slappnar av. Det är inte alls så bra att slappna av . Hela tiden på gång då håller man borta huvudvärken . lol.



Fredag

Så var det ferdag igen . Ledig ihelgen och det är bra. denna dag har varit tung. Vaknade med huvudvärk och den har jag dragits med hela dagen . Nästan . Men den har återkommit  och försvunnit .
SÅ nu sk ajag inte göra så mycket mer än bara ta det lugnt .
Jå jag ska fortsätta sticka på socken så den blir klar någon gång. Har tagit det lugnt med stickningen  nu  inte årkat .Det är ju så mycket mer man ska hinna med också ju.
Denna dag har varit grå och regnig tilloch från. MEn vi får hoppas på att ehlgen bjuder på vackert väder.
Ha de gött nu alla .

Påsktullpaner

Fick Påsk tullpaner av farmor och farfar.

Jag se att de håller på att ge med sig men de har  ju stått ett tag nu . Men de har nu förgyllt mitt kök . De är bleka i löven men det struntar jag i för de är så vackra i lila skrud.
Och om ni är uppmärksammade så ser ni ett litet gulligt( sten)figur som är så rolig där de står bland blommorna i fönstrett.
 
vist är den frän.

På gång med den nya socken


Ja den här saken har tagit lång tid att ha kommit så här långt på . Det har varit  många vänder att ge upp. Men skam den som ger sig. Nu ska det väl gå undan  TROR jag.

Ja nu tar jag en paus innan fingrarna trillar av. de har nämligen domnat. Middag nu.

Naturkatastrofer

JA det är det ena efter det andra naturkatastrofer som avlöser varandra . Det är ruggigt . Tänk ändå vad bra vi har det här i Sverige. Både ekomiskt och välfärd och allt vad det heter.Politik gillar inte jag .
Men då undrar man varför tar hon in politik i naturkatastrofer???Det har väl inget att göra med varander.NEJ  alldeles riktigt. Men ändå.

Jag brukar följa  en sida  som visar var på jorden det har varit jordskalv. Har lagt ut sidan förrut en gång men jag gör det igen det tåls nog att studera den igen.http://www.iris.edu/dms/seismon.htm.
Det är så mycket som skakar överallt  på en och samma gång.
Men jag tänker på  Haiti som blev  så drabbad.Vad det är hämskt.Men så har vi då plattser som är faktist utsatta väldigt mycket varje dag   men det skrivs aldrig något om det i tidningarna.
Är det bara för att de är ställe som inte  tv prästen har varit framme och förbannat stället.
Jag blev så .....ja jag hittar inget ord för det jag tänkte .  Är det så att Haiti är så mycket jävulska människor  så Gud måste straffa dom. Ja då är det på tiden att vi spränger hela jorden i luften på engång då.Så mycke jävulskap som pågår hela tiden . Men det är det ingen som tänker på . suck.....

Man ska inte dra in Guds straff i något sådant här tycker jag. Vi är nog redan staffade som det är.??.......
Jaja  man måste ju för sjutton få skriva  fritt  eller hur. Yttrandefrihet.Eller var det inte så.?

Från det ena till det andra. Vad har ni tänkt göra idag då?
Jag måste nog ta mig ett besök på ICA sedan och ringa några samtal .
Ha nu en bra förmiddag alla där ute.

Drömmar

Kan man berätta om sina drömmar?Nu menar jag inte de drömmar man har för sitt liv och familj.Nej utan det man har drömmt om  på natten . Drömmar  kan ju vara en massa roligt,otäckt  konstigt.Ja allt som man inte kunnat tänka sig , att det kan ju inte hända  på riktigt.
Men när man börjar drömma sanndrömmar ja då börjar det bli annat.Och man ger ackt  på det man drömmer . Och när man vet redan i drömmen att detta är något utöver det vanliga och att man ska komma ihåg detta när man vaknar. Jo detta händer nog många.
Att man drömmer om saker som ska hända och att  då det inträffar så blir man förvånar  att det stämmer och att
kommer ihåg att man har drömmt om detta. Ja vad säger man då????

Det har hänt några  gånger för mig inget märkvärdigt .  Att syrran skulle ha sitt första barn och att katten skulle ha kattunger 2 ggr och att henner ungar  när de var på gång att de skulle ha ungar så drömmde jag med en tid före. Ja det har inträffat. Roligt  tycker jag.
Men inte när man börjar drömma otäckare saker . Ja nu har det inte inträffat  något . Men  att man  är på plattser som man aldrig har varit på men    när man råkar se en sak på youtube då blir man skakis .När men har aldrig sett den youtubefilmen förrut .
Då börjar man hajja till.
det har nu hänt .SÅ nu undrar jag är det bara jag som har fått uppleva detta?
Eller är det någon därute som har upplevt något liknande så  gör en hej  på kommentarena så då vet jag att jag inte är ensamm om saken.
Folk kan ju börja undra om man är tokig om man skulle börja berätta om detta.MEn det kanske är mer vanligt än vad man kan tro. det är bara för att vi svenskar /ja människor i allmenhet är så jäkla rädd för vad grannen ska tycka om mig.
Jag är en unik person som har fått livet som jag ska ta hand om. Men så är det ju för alla.
Livet  är ju unikt för var och en.

Och vist är det mycket som är konstigt på vår jord.

Annadag Påsk

Jaha ja snart är detta över så härligt  och vardagen är tillbaka. skönt. Gillar inte dessa långa helger heller. Vist är det skönt att vara ledig och så men det blir ju inga rutiner  alls. MEn nu blir det så igen även om det är Påsklov.
Har stickat på denna sock som jag kämmpar med har rivit upp och börjat om  .Men men  det får bli nu som det blir. UNdrar om slutrecultatet blir likt en sock eller. LOL.
Mår ju övrigt bra förrutom då foten som jag försöker ålla en lågprofil med. Det går väl sakta men säkert åt rätt håll.Fick för mig att jag har en jobbar kväll imorgon med. Ringde på jobbet och sa att jag ska jobba imorgon kväll.
Men då sa kolegan du är ledig imorgon. VA?!....Är jag det?!...Ja det är du  ,du är inte uppskriven här . Kollar schemat. Jo det stämmer ,jag är ledig imorgon med.JEEEEhhooooooooooooooooo.
Börjar på torsdag delad tur. Det blir kanon bra. Då får jag någon dag till att kurera fotskrället.

Så det är bara att luta sig bakåt och njuta 2 dagar till av icke rutina dagar.Hahahaha.
ballerina.jpg
Denna älsking har jag haft till min favorit kaka sedan barnsben. Då kallade jag den för Rundringar  med choklad i.
Det är ännu min favorit av alladessa kakor som finns att välja på .Ballerina är en sor favorit.'
¨Även med andra smaker som är kanon goa.Ex.
ballerina_toffee.jpgoch
ballerina_mintchoklad.jpgoch
Ballerina Kladdkaka. Sedan finns det ju många andra spännande smaker  . Men det är några på mintopplista.

Påskdagen

Dagen började  med vackert sedan kom det gråa men så kom Solen  igen. Så härligt  och den lyser fortfarande här. Var på bio i eftermiddagSF Bio: Prinsessan och grodan (sv tal) (Barnvagnsbio)
Det var ju meningen att sonen skulle följa med men han sa -det är en tjejfilm.Ok.
Jag och min dotter som är 17 år vi såg på bion. Ja det var mycket barn men både killar och tjejer såg den.
Den var bra barnfilm men jag kan tänka mig att det fanns nog barn i sallången som tyckte  den var lite läskig ibland.Det var ju spöken och demoner  med i filmen . Men som alltid  så slutade filmen lycklig.
Det var ju det som var det bästa.
Jag gillar även barnfilmer de är så snälla när det är så mycke grymheter i vår värld.
Ha nu en bra söndag.

Långfredag

så har dagen  varit jääääteee låååååååååååång idag. Har hunnit se en masa film på tv. För dagen var ju lång eller rättare sagt jag tyckte kl var så lite när klockan var så mycket mer än det   såg ut att vara med ljuset ute.
Det är ju sommartid  och då blir man nu lurad . som sagt dagen var lång.

ser en aningens trött ut men jag var ju slö idag .det får man var på en lång fredag.

Påsken ja

Ja det blir ett högläge för min egen del. När jag nu i går onsdags morgon halkade och stukade foten  och tänkte ja den sitter ju fast så jag får väl försöka jobba  ialla fall. Det blev ju för hastigt tyckte jag och ringa och tala om att jag är nog hemma idag för jag gjort illa foten . Nej det var bara att jobba dagen. Men jag medelade min chef att imorgon torsdag alltså idag då är jag nog hemma . så jag har nu medelat  att jag kommer att vara hemma hela helgen . Skit också att jag skulle gå och halka så där bara. Nu gick då helgens jobb åt piparn.
Och  jobbarkompisarna får slita  helgen själv utan mig. Jag måste ju gottgöra dom . Jobba dubbelt mycket mer sedan när jag kommer tillbaka utan svullen fotknöl.

Jag träffade en arbetskolega på apoteket  och hon fick se hur den såg ut  och det blev,
-jävlar vad stor den är  och expetiten sa -men vad har du gjort? Ja jag halkade och det knakade till i fotnknölen .
Så jag har då bevis på att detta elände har inträffat. Ja jag blir en  stilla påsk kärring inga flygturer på ett tag.

Det är millt ute det har regnat på morgonen och det är jätte halkit ute så kör försiktigt alla ni som ska både hit och dit.

RSS 2.0