Kallt och klart

Ja det är en kyla som har fått grepp om vårat avlånga land att  seka ihop.Jag tänker på  vad som händer söderut med kylan och snön som ställer till det för  de som drabbas.Allt är tydligen inte så roligt längre med snö och vinterkyla.
Hur var  det förr om vintrarna? Har det alltid  varmt och ingen snö då med. Nu får vi backa bra nog många år. Jag tänker på när jag var barn  att det var kallt och mycket snö. Var det inte så över hela landet eller är jag så insnöad norrlänning eller?
Berätta gärna. Jag har ingen kamera än  så några vackra vintebilder blir det inte heller. Kameran fick fötter och vandrade vidare till min dotter så hon kan då ha kul och det unnar jag henne mycket.

Jo snö ja det är ju något som skapar kaos för många som inte gillar det eller att samhället inte är förberädd på snömängder.
I städerna som har mycket snö nu och inte vet vart dom ska skotta iväg det. Vägarna som är så många av blir det problem för. Jag är glad att jag bor där jag bor och kan ta mig till jobbet varje dag utan problem.
Men vist är det oroligt även här uppe när det snöar och drevar att man inte ska komma fram dit man ska . Att man kör fast i någon snödreva som har tagit halva vägen och man får möte. men antingen tar man en jäkla fart  så man kan gå igenom och komma fram i ett gigantisk snömoln eller så stannar men hela tiden för att man får möte eller nått.....

Jaja det kommer en vår efter allt detta med. Jag undrar såå hur det blir i sommar om det blir en varm och torr sommar i vårt land och det blir brandfara igen som det har varit.
Man är aldrig nöjd vi svenskar alltid är det något vi ska klaga över.

Här idag  så har vi då runt -24  och blir en strålande solig dag. Men det har nog varit kallare på andra ställen kan jag tro. Nu ska jag se till att min son kommer upp för att hinna med allt som ska göras innan skolan börjar. Så ha det nu en bra dag alla där ute i vinterlandet.


Söndag

Så var det söndag då och det har nu börjat flyga lite snö här  kl är nu 13,37. Undrar om det blir svårt att ta sig fram i kväll nu när  man ska jobba kväll och köra ut på småvägarna och ut i skogarna . ja det är väl att ta det lugnt  med foten på platten . Sätta ett ägg under och köra därefter.
Nu måste jag få tummen ur och fixa iväg paket ner till syrran så det händer något som borde ha gjorts för långe sedan . Men suck igen . jag är ju bara så där seg att göra det jag ska göra.
Oj vad det hinner hända  mycket medan man sitter och tittar på tagentbordets alla bokstäver. Nu snöar det mera . Hehehe det blir mer snö här med. Jaha ok ja det är ju så vintern ska vara.
Nu mina vänner där ute ska jag fortsätta med det jag ska göra.
Kolla runt lite då alltså. Ha det gott.

Lördag

Det blir en strålande vacker dag. Synd att jag inte har en kamera nu som funkar . Då hade jag fotat vacker dagen.
Har kollat runt omkring på bloggarna. Så mycket jag har missat det kommer att ta flera veckor att hinna ikapp allt.
Så mycket fint och intresant som finns att kolla in. Inte klokt .
Jobbar idag  hoppas inte bilen fryser på vägen. Det var -21 när jag tittade sist. Och söderut har de väl fått massor av snö kan jag tro.Undrar om det kommer hit upp till norrland.. 
 Nu ska jag åka till jobbet. Ha  en bra dag alla där ute.

Ledig fredag

Så var det fredag och jag är ledig. Skönt, men det är bara en förberedelse inför helgensjobb.
Det är bra väder ute men kallt.Och kallare blir det tydligen. Jaha inte mycket att göra åt förutom att se till att klä sig därefter.
Jag  skulle villja så mycket just nu men inget blir av. Eller rättare sagt jag borde kanske vilja göra något men jag ids inte......
 Jag tar en dag i taget nu förtiden. Tar varje dag med en seger för att ha klarat av den  utan att gå under. Ja så är jag nog inte ensam om att göra.
Vi är bara så rediga vi små ynkliga människor här i vårt land så vi tror att vi är något. Eller nått.......
Jaja dagen går vidare och vi med den. Som det är menat.
 Nej nu ska jag sluta för idag ha nu en bra dag alla där ute i vimlet.

Solen skiner på liten stuga.....

Ja idag är det strålande sol helt underbart .

Å här sitter då jag   å skriver  innom hus men det får ju bli så när man får passa på när man har tillgång så här bara lite då och då till dator och internet.

Men det är ju så kul när man kan få en liten stund till detta.

Heheheheh......

 

Jag blev så funders över om jag kommit rätt när jag ringde  till min syrra igår. Där var det livat i hållken kan jag låva. Jag tänkte har jag slagit rätt nummer?????

Jodå det var rätt för det var syrran som skakade loss i går i sin ensammhet. Hahahhahaha.

Så roligt att höra att jag är inte den ända i familjen som rockar loss.....

Det blir ju inte så mycket nu förtiden  men det händer ialla fall.

Hahah kul var det ju. Ha den nu gott alla. Ut i solen med oss nu.


RSS 2.0